De zwangerschapsperiode!

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin veel veranderd in het lichaam van de (aanstaande) moeder.Als je in verwachting bent, en er een klein mensje in je groeit, is het extra belangrijk om goed voor je zelf te zorgen.

Vermoeidheid, zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid en eventuele angst voor de bevalling veroorzaken stress in het lichaam.Tegelijkertijd kunnen hormonale veranderingen soms emotionele gevolgen hebben.

Bij een zwangerschap wordt het zwaartepunt van het lichaam verplaatst door het toegenomen gewicht en de ongelijkmatige verdeling t.o.v. het totale lichaam. Deze toename kunnen klachten in allerlei delen van het lichaam veroorzaken. Vooral in onderrug, schouders, benen en in de voeten komen de klachten vaak voor maar ook vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in kuiten en slecht slapen.

Aandacht en een zwangerschapsmassage hebben hierbij een zeer belangrijke rol. Het geeft directe verlichting van pijn en ongemak. Massage laat de zwangerschap bewuster ervaren. Waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbeterd de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen sneel het lichaam verlaten en het werkt kalmerend, pijnbestrijdend en het geeft een geluksgevoel. Deze stof zorgt er ook voor dat de baby zich prettig voelt. Bij de massage kan het voorkomen dat de baby ineens rustig wordt.

Andersom kan het voorkomen dat als de moeder een druk leven leidt en weinig rust heeft. De baby ineens heel bewegelijk wordt tijdens de massageen contact maakt. Door de rustgevende massage kan je je zelf op een positieve manier op je lichaam concentreren.

De bloedsdoorsstroming wordt bij de massage gestimuleerd, waardoor de placenta beter doorbloed en de afvoer van afvalstoffen bevorderdt wordt. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht kwijt te raken.

Ook als er geen specifieke klachten zijn kan de massage als een versterkende en verkwikkende behandeling worden gegeven. Massage vergroot het lichamelijk bewust zijn en kan bijdragen aan ontspanning als voorbereiding op de bevalling.

Je kan dus kiezen voor alleen een zwangerschapsmassage maar ook kunt u kiezen voor de uitgebreide Mama behandeling.

Ook kunt u een tastbare herinnering laten maken aan uw zwangerschap d.m.v een Gipsbuik maken.

Zo heeft u een uniek pronkstuk aan de muur die niemand anders heeft, want het is uw buik die daar hangt

Mamabehandeling

Als je in verwachting bent, en er een klein mensje in je groeit, is het extra belangrijk om goed voor je zelf te zorgen. De Weleda Mama behandeling is een unieke behandeling afgestemd op de fase van uw zwangerschap. De behandeling veranderdt mee met de ontwikkeling die het lichaam tijdens de zwangerschap doormaakt, tot na de bevalling. Veel vrouwen houden tijdens de zwangerschap intensiever dan voorheen bezig met een gezondere levensstijl; met puur, veilig en natuurlijk. Weleda ontwikkelde een serie lichaamsverzorgingsproducten die nauw aansluiten op de behoeftes van de zwangere vrouw.

De complete serie Weleda Mama behandelingen bestaat uit 4 verschillende sessies gericht op de fase in de zwangerschap. Naast de gehele serie kunnen de sessies ook los van elkaar gevolgd worden.

 1. ste trimester ( eerste 3 maanden) Je kan dan te maken hebben met een onrustige huid en vermoeidheid. De behandeling wordt afgestemd op deze fase.
 2. de trimester ( maand 4 t/m 6) extra aandacht voor de voeten en benen.
 3. de trimester ( 7 t/m 9) extra aandacht voor de buik en rug.
 4. de trimester (ca. 6 tot 12 weken na de bevaling) ontzwanger behandeling aandachtspunten zijn afhankelijk van de bevaling en herstel van de net bevallen vrouw.

De Weleda Mama behandeling is voor een losse behandeling € 46,50 en voor de 4 trimesters € 175,-

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor alleen een zwangerschapsmassage zie deelbehandelingen.

Weleda heeft een complete prachtige babylijn. Met de puur natuurlijke Calendula Baby verzorgings lijn, krijgt je baby’s tere huidje het beste van moeder natuur.

Prijzen gipsbuiken

Voor uitleg over het maken van een gipsbuik zie Gipsbuik maken

Je hebt al een gipsbuik voor slechts € 19,95. Dan heb je alleen een buik zie afbeeldingen hier onder.

1 hand € 7,50
2 handen € 15,-
1 borst € 10,-
2 borsten € 20,-
Een stukje schouder/ mouwtje € 2,50
Een stukje bovenbeen €2,50
1 arm + hand zit op € 22,50
Mocht je nou met je gipsafdruk boven € 50,- zitten dan krijg je € 10,- korting op je decoratie.

Voordat je de buik gaat decoreren moet de buik eerst verstevigd en afgewerkt worden en er moet een ophangsysteem aankomen de kosten daarvoor zijn € 10,-

Maak een tastbare herinnering aan je zwangerschap.

Een gipsbuik laten maken is een kliederboel, wanneer ik de gipsbuik voor je zou maken heb je geen last van de kliederboel.
U mag bij mij komen maar ik kan natuurlijk ook bij u komen. Je kan alleen een gipsbuik laten maken maar u kunt de buik natuurlijk daarna ook door mij laten:

 • beschilderen
 • decopatchen
 • sprayen
 • mozaieken

Zo heeft u een uniek pronkstuk aan de muur die niemand anders heeft, want het is uw buik die daar hangt.

Hoe ga ik te werk?

Eerst kiezen we een model uit en ik zet het gips daarvoor klaar. Ik gebruik lauw warm water waardoor het gipsen aangenaam aanvoelt. Het gips wordt na +/- 10 min al hard dus zodra het lichaam bedekt is kan het vrijwel gelijk verwijderd worden. Voordeel daarvan is dat je niet heel lang hoeft te staan. ( zitten zou evt. ook kunnen)

Waar moet je op letten?

 • Bedenk van te voren wat voor buik je ongeveer wil. Als je bijvoorbeeld de hand van je partner op de buik moet is het handig als hij er ook bij is.
 • Draag oude lingerie het kan namelijk vies worden.
 • Eet en drink wat voor de tijd.( ik heb ook altijd wel wat staan)
 • Het mooiste resultaat krijg je als je staat dus het is belangrijk dat je je fit voelt. ( het kan ook evt. zittend gemaakt worden)
 • Bezoek het toilet voordat we beginnen met gipsen
 • Je kan het beste je buik laten gipsen als het mooi rond is.Het verschilt tussen de 30 en 34 weken maar het kindje moet nog niet ingedaald zijn.
 • De tijd die je hiervoor moet uittrekken van binnenkomst tot weggaan is +/- 45 min. Dat ligt ook aan welk model je uitkiest

De prijs van het laten maken van een gipsbuik is afhankelijk van welk model gipsbuik je kiest. Zie Prijzen Gipsbuiken

Een uniek bijzonder kunstwerk waar maar 1 van de wereld van is, de vorm van jou buik waar jouw kindje in is gegroeit.